Quantcast
Channel: El bloc de Plataforma Educativa
Viewing all 234 articles
Browse latest View live

Reunió del Projecte Europeu “Together against Violence” al CREI El Guaret de la Fundació Resilis

$
0
0

Reunió del projecte europeu "Together against de violence". Imatge: Fundació Resilis

La Fundació Resilis participa com a soci en el projecte europeu “Together Against Violence“, projecte de dos anys de durada, finançat pel programa Daphne del Directorat General de Justícia de la Comissió Europea.

Together Against Violence” pretén entendre i millorar la manera de prevenir i tractar la violència perpetrada per infants i joves en atenció residencial.

Juntament amb la Fundació Resilis, participen en el projecte l’Associació d’Atenció Pedagògica i Social a la Infància FICE-Bulgària, que el coordina, i el Consell Federatiu de Comunitats Terapèutiques d’Austria.

Entre els passats 29 d’abril a l’1 de maig de 2013 Josep M. Hernández, director del CREI El Pedrenyal, Elisabet Gómez, sotsdirectora del Centre d’Acollida Mas Garriga, Patrícia Quílez, delegada del director del CREI El Guaret, Daniel Fierro, tècnic de Plataforma Educativa, i Guillem Compte, responsable d’internacionalització de Plataforma Educativa, van participar en la segona reunió del projecte, on es va definir la metodologia del treball de camp. La trobada es va realitzar a la Masia Rodón de Valls.


Aquesta setmana un projecte europeu, Dincat, la marca Simul i la Fira Eco.Sí

$
0
0

Avui divendres fem un repàs del què hem publicat aquesta setmana als diferents blocs del grup Plataforma Educativa,

Dilluns vam explicar-vos la reunió del projecte europeu “Together Against Violence“, projecte de dos anys de durada, finançat pel programa Daphne del Directorat General de Justícia de la Comissió Europea, que es va fer  al CREI El Guaret   amb la participació de professionals d’aquest mateix CREI i del CREI El Pedrenyal i el Centre d’Acollida Mas Garriga.  “Together Against Violence” pretén entendre i millorar la manera de prevenir i tractar la violència perpetrada per infants i joves en atenció residencial.

Dimecres al Bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa vam informar-vos de la primera beca Amunt Ebre-Esardi, convocada per l’empresa d’inserció sociolaboral Amunt.Ebre, que va guanyar l’alumna de Gràfica publicitària 2 de l’Escola d’Art i Disseny (ESARDI) d’Amposta, Gemma Roig Blasco pel disseny del packaging de la nova marca de conserves Simul, una marca social i ecològica, ja que aquesta empresa treballa amb persones en risc d’exclusió social i discapacitades.

Dijous al Bloc de la Fundació Astres van compartir l’entrevista que la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social va fer setmanes enrere, a Rosa Cadenas, presidenta de Dincat. I també dijous des del Bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa us vam animar a visitar la Fira Eco.Sí de Girona, la fira de la cultura ecològica!

I la setmana vinent, més, molts més continguts als nostres blocs!

El repte d’emancipar-se avui: un salt cap endavant

$
0
0

A principis de maig de 2013 la Federación de Entidades con Proyectos y Pisos Asistidos (FEPA) va celebrar les jornadesEl reto de emanciparse hoy. Un salto adelante” a Saragossa. A les jornades van assistir-hi les educadores del Servei de Promoció de l’Autonomia i Emancipació (SPAE) de la Fundació Resilis, Ana Berges i Ester Herreras, que van fer un recull de les jornades en aquest escrit que avui compartim.

El repte d’emancipar-se avui: un salt cap endavant

Els dies 9 i 10 de maig vam poder assistir a les jornades FEPA celebrades aquest any a Saragossa i amb el títol: El repte d’emancipar-se avui, un salt cap endavant. Fem un petit resum de les diferents ponències a les que vam assistir ajudant-nos a ampliar els nostres coneixements i convidant-nos a la reflexió.

El Dr. Saul Karsz ens va parlar de l’acompanyament educatiu en època de crisi. Va comentar que la crisis que vivim avui dia és una crisi estructural, consubstancial al sistema econòmic en que vivim i que els nostres joves són conscients de que no estem vivint una crisi passatgera i que han de “saber viure” amb la situació que tenen. Que depèn de com els parlem de l’enfocament de la crisis (contingent o estructural) el discurs ha de ser d’una manera o d’altra.

Ens va concretar què volen dir alguns conceptes que sovint fem servir com:

  • Ser autònom: ser capaç de gestionar les múltiples dependències que tenen (o tenim cadascú de nosaltres) per anar canviant el sistema de dependències.
  • Què és un projecte: “el que m’agradaria fer si…”. Inventar un possible futur.
  • Què és la inserció laboral: no es tracta tant d’aconseguir una feina sinó de posar-se en condicions de (saber fer un currículum, fer formació..).

Per finalment, un cop tenir clar el significat d’aquests conceptes poder realitzar la nostra tasca que no és altra que acompanyar sense jutjar, intentant que no ens deixem influir pels prejudicis i mirar d’acceptar cadascú com és i el projecte de vida que vol portar a terme.

No oblidar que parlar d’educació social no és resoldre els problemes, sinó acompanyar. “Que la nostra funció no és la de salvar les ànimes sinó la de acompanyar els cossos”.

La Dra. Carme Montserrat ens va introduir a les claus de l’èxit i del fracàs en l’itinerari formatiu dels joves extutelats. Va explicar que fins ara no s’han tingut dades en relació a la situació escolar dels joves extutelats però que des de fa 4 anys s’estan recollint amb joves en edats entre 11 i 16 anys.

Després de definir què volem dir quan parlem d’èxit (aspiració que te cada persona; i si s’arriba a aquesta aspiració o s’apropa es quan podem parlar d’èxit) o fracàs (no aconseguir les aspiracions personals), va identificar les diferents claus d’èxit o fracàs en el itinerari formatiu dels joves, destacant:

  • l’estabilitat,
  • estar en l’educació reglada,
  • disposar d’un servei de suport als joves amb més de 18 anys…
  • i les expectatives professionals i/o la opinió que podem tenir els diferents professionals dels joves i l’etiquetatge.

El Sr. Josep Oms i el Sr. Carlos Lazaga  ens van parlar de bones pràctiques en relació a agents externs en la emancipació del joves. Jaume Farré va presentar el programa de suport econòmic de la Fundació “la Caixa” i Carlos Lazaga va parlar del programa d’inserció laboral a les empreses d’inserció a Saragossa.

La Dra. Carmen Julve ens va orientar sobre com treballar el context afectiu-emocional en els pisos d’emancipació, tenint present quines són les emocions a destacar, el vincle i la autoestima, així com els diferents elements que ha de configurar l’entorn del joves tutelats, com les relacions d’afecte en els primers anys, fomentar la empatia, acompanyar en la elaboració del dol i ajudar-los a ser capaços de reparar tant els danys com els problemes per sí mateixos…

També vam poder gaudir del documental Corredores de fondo, dirigit per Isabel Fernández, fet a Barcelona i que reflexa la situació actual de tres joves extutelats que van arribar de manera il·legal al nostre país essent menors d’edat i que ja tenen 18 anys. Interessant visió i reflex de la realitat de la majoria de joves provinents d’un procés migratori. Un cop passat el documental vam poder parlar amb la seva directora, la qual ens va explicar com va anar tot el muntatge, les dificultats que van haver de passar, la predisposició dels joves…

A la taula d’administracions es va parlar d’algunes polítiques d’emancipació i dels models en curs d’algunes comunitats autònomes; destacar a Aragó el Projecte Trànsit, a Catalunya es va parlar de l’ASJTET, a Galícia del Projecte Mentor i finalment de Madrid de les polítiques d’emancipació i dels Programes Cimpto i Junco.

Per finalitzar el Dr. Miguel Melendro ens va introduir al món de les estratègies d’intervenció socioeducativa en el trànsit de la vida adulta d’adolescents i joves en risc d’exclusió social, subratllant quines haurien de ser les prioritats a la intervenció, quines són les resistències de l’adolescent i les estratègies eficaces a tenir en compte.
Destacar les seves publicacions:

  • Estrategias flexibles (2005-2007)
  • Transitar a la vida adulta (2008-2011)
  • Estrategias eficaces con adolescentes (2011-2013)

Per acabar comentar que la participació a les jornades ha estat una experiència molt enriquidora que ens dóna l’oportunitat de poder intercanviar experiències entre els diferents professionals que treballem a pisos assistits i d’autonomia. Aquestes jornades ajuden a la reflexió en relació a la praxis de l’educador social i faciliten la recerca d’alternatives i eines per tal d’oferir una resposta creativa, eficient i  generadora de canvi per tal d’adaptar-nos a la realitat canviant contemporània.

Click here to view the embedded video.

Gràcies Ana i Ester per compartir el vostre coneixement i experiència.

Aquesta setmana emancipar-se, dia mundial del mediambient, ètica i discapacitat i teatre

$
0
0

Avui divendres fem un repàs del què hem publicat aquesta setmana als diferents blocs del grup Plataforma Educativa,

Dilluns en aquest mateix bloc dues educadores del Servei de Promoció de l’Autonomia i Emancipació (SPAE) de la Fundació Resilis van compartir la seva experiència a les jornadesEl reto de emanciparse hoy. Un salto adelante” que FEPA va celebrar setmanes enrere a Saragossa.

Dimecres al Bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa vam sumar-nos a la commemoració del Dia mundial del Medi Ambient, prestant especial atenció al malbaratament alimentari, col·laborant a difondre la guia “Un consum + responsable dels aliments“, on podrem descobrir on es produeix el malbaratament tan a nivell particular, comercial, industrial o al sector primari i, sobretot, podrem començar a prendre accions per evitar el malbaratament dels aliments.

Dijous al Bloc de la Comissió Ètica de Plataforma Educativa vam compartir una breu crònica de la 1a Jornada d’Ètica de Plataforma Educativa, celebrada el passat 1 de juny, sobre l’ètica en l’autogovern de les persones amb discapacitat. La jornada, a la qual van participar una cinquantena d’assistents, va comptar amb experts de l’àmbit jurídic, pedagògic i de l’ètica.

També dijous al Bloc de la Fundació Astres van presentar-nos l’estrena de la nova obra de teatre de la Companyia l’Autobús: “Mira’m als ulls“.  La representació es farà al Teatre Municipal de Salt el divendres 14 de juny a les 18h. L’entrada és lliure i gratuïta. Us hi esperem!


I la setmana vinent, més, molts més continguts als nostres blocs!

Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre i ACSOI facilitaran la inserció laboral de persones amb discapacitat

$
0
0
Acte de signatura del conveni de col·laboració entre els consells comarcals de les Terres de l'Ebre i ACSOI per la inserció laboral. Imatge: ACSOI

Acte de signatura del conveni de col·laboració entre els consells comarcals de les Terres de l'Ebre i ACSOI per la inserció laboral. Imatge: ACSOI

L’acord entre els consells comarcals de les Terres de l’Ebre i l’Associació Acció Social Integral (ACSOI) per tal de facilitar la plena inserció de persones discapacitades o amb risc d’exclusió social s’ha materialitzat, a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, amb la signatura del conveni de col•laboració.

En l’acte han participat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín, el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, i la gerent de l’Associació Acció Social Integral, Marta Cid.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquest conveni permetrà dinamitzar l’entrada al món laboral de les persones amb més dificultats i recuperar un servei que fa un temps es prestava des dels consells comarcals”. Paral•lelament, Soler ha afegit que “des de l’administració pública s’han d’atendre totes les demandes ciutadanes i donar una utilitat social a totes les accions que realitzem”.

En la mateixa línia, el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín, ha manifestat que “la voluntat i la raó de ser dels consells comarcals és estar al costat de les persones i, la signatura d’aquest conveni, esdevé un altre pas endavant en aquest objectiu”.

El conveni signat posa de manifest la voluntat per facilitar la plena inserció de les persones amb discapacitat i risc d’exclusió social en tots els àmbits de la vida a través de la gestió de serveis que promoguin l’increment de la qualitat de vida d’aquests col•lectius. En aquest cas, la gerent de l’Associació Acció Social Integral, Marta Cid, ha agraït “la confiança rebuda per les quatre comarques per tal de dur a terme un projecte que vol donar resposta a una situació social complicada”.

Cid ha subratllat que “per tal de dur a terme l’objectiu del conveni, el treball en xarxa i els mecanismes de col•laboració són claus per obtenir uns resultats eficients”. D’aquesta manera, ACSOI destinarà diferents tècnics especialitzats que realitzaran la inserció i la recerca de les empreses adequades.

Per la seva part, els consells comarcals facilitaran les infraestructures necessàries per tal de realitzar les entrevistes i tutories individuals amb els usuaris i, alhora, mitjançant els serveis socials de primària i els tècnics de dinamització econòmica, actuaran com a suport administratiu, com a canal de difusió i realitzaran una introspecció. El projecte es posarà en funcionament en breu.

Aquest divendres, “Mira’m als ulls”. Teatre amb la Cia. l’Autobús de la Fundació Astres!

$
0
0

Aquest proper divendres 14 de juny de 2013 la companyia de teatre l’Autobús de la Fundació Astres estrena l’obra “Mira’m als ulls“, basada en el conte “El abrigo de Pupa” d’Elena Ferrándiz (Ediciones Thule).

La representació es farà a les 18h al Teatre Municipal de Salt i l’entrada és lliure i gratuïta!

Us animem a veure i gaudir amb l’estrena!

Abans de “Mira’m als ulls” la companyia l’Autobús va fer l’any 2010 un tast de teatre amb un fragment “Sant Jordi” i “Pere i el llop“, l’any 2011 i 2012Jugant a casa de nines“.

Aquesta setmana inserció laboral, EbreBiosfera, teatre, ètica i famílies

$
0
0

Avui divendres fem un repàs del què hem publicat aquesta setmana als diferents blocs del grup Plataforma Educativa,

Dilluns en aquest mateix bloc vam informar-vos del conveni de col·laboració entre els  consells comarcals de les Terres de l’Ebre i l’Associació Acció Social Integral (ACSOI) per tal de facilitar la plena inserció de persones discapacitades o amb risc d’exclusió social.

Dimarts al Bloc de la Fundació Astres van refirmar la seva defensa la llibertat de decidir de les persones amb discapacitat, llibertat que van destacar en la passada Jornada d’Ètica de Plataforma Educativa dedicada a l’ètica en l’autogovern de les persones amb discapacitat.

Dimecres al Bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa vam celebrar la declaració, per part de la UNESCO  de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera, amb el desig que aquesta declaració sigui també un revulsiu per als projectes que hi estem desenvolupant.

També dimecres, en aquets bloc, vam recordar-vos l’estrena de l’obra de teatre “Mira’m als ulls” de la companyia l’Autobús de la Fundació Astres, aquest divendres 14 de juny a la tarda!

Finalment dijous al Bloc de la Fundació Infància i Família van recomanar-nosM’agrada la família que m’ha tocat”, un llibre de Carme Thió de Pol, psicòloga, que proposa afrontar l’educació dels fills i filles en positiu.

I la setmana vinent, més, molts més continguts als nostres blocs!

Certament literari de Sant Jordi 2013 al CREI El Pedrenyal de la Fundació Resilis

$
0
0

Com cada any, el 23 d’abril és una diada lúdica i festiva al CREI El Pedrenyal de la Fundació Resilis.

Des de l’any 2009 el CREI El Pedrenyal celebra el certamen literari de Sant Jordi on hi participen tots els joves del centre, presentant un relat relacionat amb la llegenda de Sant Jordi i l’equip educatiu en selecciona i premia els millors.

El guanyador d’aquesta 5a edició va ser en JBJ amb el relat ‘El guerrero bondadoso’. Com a premi va rebre un diploma i un lot de regals consistent en un cd de música, un llibre i el seu conte emmarcat. El  segon premi va ser ex aequo per en JPM i en CAS, que van rebre un diploma i un lot de llibres.

Confiem properament poder llegir l’obra guanyadora, com amb les obres “El poema” o “Gino, el superhéroe corrienteguanyadores d’altres eidicions.

Enhorabona tots els participants i felicitats als guanyadors!


Incuba Fez: Incubadora d’Empreses Innovadores i Creatives

$
0
0

Reunió de treball de l'equip d'Incuba Fez.

Incuba Fez és un projecte destinat a oferir un espai de creixement protegit i controlat per tal que persones emprenedores, especialment joves i dones, puguin construir la seva pròpia empresa de la mà d’una empresa catalana, fer-la perdurable en el temps i promoure el desenvolupament sostenible del territori d’incidència.

La incubadora que presentem, i la xarxa que es crea per fer-la possible, és innovadora i es presenta com una alternativa nova a la manera de fer cooperació internacional. La proposta parteix de la base de l’intercanvi i la cooperació real entre països, donant especial rellevància al binomi, col·laboració Sud-Nord/ Nord-Sud.

Les bones pràctiques i experiències d’èxit dels empresaris catalans poden servir als nous empresaris marroquins, així com les maneres de fer creatives i les noves planificacions de futur en l’escenari econòmic i social mundial actual, seran útils i productius per a les empreses catalanes, que solidàriament volen apostar per aquest projecte. El projecte Incuba Fez inclou la formació de 400 hores en Emprenedoria i Pla d’Empresa, tutories empresarials online i intercanvi formatiu i vivencial  entre ambdós països.

El passat dimecres dia 5 de juny de 2013 es va donar el tret de sortida a la difusió i comunicació del projecte, per tal d’escollir les persones emprenedores (joves i dones d’escassos recursos econòmics de Fez) que assistiran a la formació de 400 hores. A la trobada hi van estar presents, l’alcalde de Fez, el representant públic de la demarcació (walli), els formadors de la Universitat de Fez i la nostra contrapart, la Asociación Moultaka. La representant de Plataforma Educativa en el projecte, Ikbal Boukardi, advocada social, està coordinant la iniciativa a la ciutat.

Les inscripcions de candidatures es van iniciar el passat 5 de juny i finalitzen el 19 de juny de 2013. Una vegada tancades les inscripcions es realitzarà una preselecció de 40 candidaturess que passaran, el dia 25 de juny, una entrevista personal que acabarà de perfilar el grup final.

Aquesta setmana Tibidabo, multifotos, certamen literari, Incuba Fez, El mundo que quieres i trobada de famílies

$
0
0

Avui divendres fem un repàs del què hem publicat aquesta setmana als diferents blocs del grup Plataforma Educativa,

Comencem, però, per dos apunts publicats divendres passat al Bloc de la Fundació Astres, un sobre la sortida dels Centres Ocupacionals de Girona i Santa Coloma de Farners al Parc d’Atraccions del Tibidabo de Barcelona i l’altre sobre la col·laboració del taller-escola Multifotos amb l’entitat.

Dilluns en aquest bloc vam recordar el ja tradicional certàmen literari del CREI El Pedrenyal de la Fundació Resilis, que va guanyar en JBJ amb el relat ‘El guerrero bondadoso’.

I dimecres, també al Bloc de Plataforma Educativa, ens vam fer ressó del projecte Incuba Fez, un espai de creixement protegit i controlat per tal que persones emprenedores, especialment joves i dones, puguin construir la seva pròpia empresa de la mà d’una empresa catalana.

També dimecres al Bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa vam informar-vos de la participació al premi europeu ‘El Mundo que quieres’ amb el projecte “Organizaciones medioambientales y sociales unidas contra el cambio climático”, projecte que podeu votar clicant aquí.

Finalment dijous al Bloc de la Fundació Infància i Família van explicar-nos la 8a trobada de famílies de la Fundació Infància i Família , a la que hi van assistir un total de 64 persones entre adults i infants.

I la setmana vinent, més, molts més continguts als nostres blocs!

“El guerrero bondadoso”

$
0
0

Inspiradora imatge que evoca el personatge del relat. Imatge: Linkmesh

Avui compartim amb vosaltres el relat “El guerrero bondadoso“, de JBJ, 1r premi del Certàmen Literari de Sant Jordi 2013 del CREI El Pedrenyal de la Fundació Resilis.

El guerrero bondadoso

En un pequeño pueblo llamado Cauce Boscoso, cada mes ejecutaban a todos los prisioneros, mediante la decapitación. Precisamente era el primer día del mes y había cinco prisioneros a los que ejecutar, cuatro de ellos eran ciudadanos que habían sido condenados por el rey, que era un tirano.

Si alguien hacia algo que le resultara molesto, ordenaba que ese alguien fuese ejecutado. El quinto preso, era un guerrero del pueblo que había perdido las ganas de seguir peleando, estaba cansado de ver gente morir sin sentido.

El rey, al enterarse de su falta de ganas de luchar por el pueblo, ordenó que fuera encarcelado y más tarde ejecutado, por eso estaba hoy allí apunto de ser ejecutado.
Se llamaba Arengir y era un guerrero nórdico. Uno de sus antiguos compañeros de guerra y amigo a la vez, Ernest, había reunido a un pequeño grupo de soldados, con el objetivo de rescatarlo, pero ya casi era la hora y no habían comenzado a actuar. La ejecución dio comienzo, el verdugo hizo pasar a los presos de uno en uno hasta que solo quedaron dos presos.

Era el turno de Arengir, el verdugo le hizo pasar, pero este no se movió pensando que Ernest aparecería en el último momento. Entonces, uno de los soldados se acercó y le dijo a la oreja en un tono muy suave: lo siento, nos han descubierto, han cogido a Ernest. A continuación, se disculpó y lo empujó hacia el pedestal, para que no sospecharan nada.

Arengir asintió con la cabeza y aceptó que había llegado su hora. Colocó la cabeza sobre el  pedestal, cerró los ojos y pensó en su familia, que perdió durante la guerra. El verdugo alzó su hacha… Pero justo un instante antes de que la dejara caer sobre el cuello de Arengir, se escuchó un tremendo rugido. De repente, la gente comenzó a correr y a gritar desesperada.

Era un dragón. Del cielo caían bolas de fuego. Las llamaradas incendiaron las casas. Todos los soldados se fueron de inmediato a repeler los mortíferos ataques del dragón, pero era demasiado fuerte.

Vista la situación, los dos prisioneros que quedaban, aprovecharon la ocasión para huir juntos. Se dirigieron al punto de encuentro que Arengir había acordado con Ernest. Confiaba plenamente en él y no se pedía creer que le hubieran capturado.

Al llegar al lugar, lo encontró encadenado a un enorme pieza de hierro, lleno de golpes y moribundo.

Ernest le preguntó:
-¿Arengir eres tú?
-Si soy yo.-contestó el moribundo.
-Dime como puedo desatarte, rápido, aquí corremos peligro.

Ernest no sabía donde estaban las llaves que abrían sus cadenas, pero le dijo a Arengir y al otro preso donde podían encontrar armas para defenderse en caso de que fuera necesario. Arengir fue a buscar las armas y encontró una vieja espada oxidada y un escudo de madera resquebrajado. El otro preso cogió el resto, que era solamente un arco y algunas flechas. Arengir no pensaba dejar a Ernest y volvió a buscarlo, pero cuando llegó allí Ernest estaba a las puertas de la muerte. El dragón le había quemado por completo con una llamarada. Con su último aliento, Ernest le dijo a Arengir que debía ir a  Carrera Blanca y pedir ayuda a su rey, porque era la única manera de acabar con el dragón.

Acto seguido, los ojos de Ernest se cerraron y su corazón dejo de latir. Los dos prisioneros huyeron por las mazmorras. Había una salida secreta que nadie conocía, solamente el rey de Cauce Boscoso y su guardia personal. Como Arengir había sido de la guardia personal del rey, también la conocía y aprovechó para salir sin ser visto, junto a su compañero, con el que apenas había hablado en todo el rato.

–¿Cómo te llamas? -preguntó Arengir.
-William. -respondió el otro prisionero.-
-Tú no hace falta que te presentes, todo el mundo te conoce, eres Arengir, el mejor guerrero de Cauce boscoso. -añadió William.

Arengir sonrió. Y cada uno siguió su camino por separado. El camino a Carrera Blanca era de un día, pero la excelente forma física de Arengir le permitió llegar en la mitad de tiempo: doce horas.
Se presentó ante el rey y le explicó todo lo que había sucedido. El rey reunió a un grupo formado por los soldados mas experimentados de la ciudad y les ordenó que fueran con Arengir a Cauce Boscoso y acabaran con ese dragón. También le dio a Arengir una fuerte armadura, unas resistentes botas y un fuerte escudo.

Arengir se decidió a partir, pero antes el rey le pregunto:
-¿Qué piensas hacer cuando estés frente al dragón?
-Acabar con él -respondió Arengir.

Y entonces el rey se burló de su respuesta y le dijo:
– ¿Con esa espada oxidada crees que podrás si quiera hacerle cosquillas?, Toma esta espada de acero. Con ella maté a un dragón cuando era joven.
Así al menos tendrás alguna posibilidad.

Arengir aceptó la espada pero no tiró la espada oxidada que él tenía, ya que era el único recuerdo que tenia de Ernest y le había ayudado a huir del dragón.

Le dio las gracias al rey por todo lo que había hecho por él y junto al grupo de soldados que el rey había reunido, partió a Cauce Boscoso en busca del dragón. Cuando llegaron allí, todo estaba destrozado, era evidente que había sido obra de un dragón, ya que todo estaba lleno de cenizas. Los soldados que iban con Arengir estaban atemorizados, le dijeron que estaba loco, que ahí no había ningún dragón. Era una excusa para irse y no jugarse la vida.

Se fueron y dejaron solo a Arengir, pero éste siguió investigando y fue en busca de supervivientes. Entre los escombros encontró a un soldado escondido, estaba temblando.

Arengir le pregunto:
-¿Dónde ha ido el dragón?

El soldado respondió que se encontraba en la pequeña montaña detrás del castillo del rey. Arengir se dirigió hacia la cima. Cuando llegó allí, encontró al dragón estirado en el suelo. Estaba dormido. Arengir se fue acercando poco a poco al dragón y se situó frente a él. La fuerte respiración del dragón hacia retroceder a Arengir. Éste se situó al lado del dragón, apuntó hacia el corazón y le clavó la espada con todas sus fuerzas. El dragón se levantó y empezó a tirar fuego hacia todas las direcciones, Arengir se cubrió con el escudo. Había fallado la espada. Pesaba demasiado y su ataque se desvió y no acertó al corazón. El dragón aún no había divisado a Arengir. Seguía como loco tirando fuego en todas direcciones.

Arengir aprovechó la situación y fue a atacarle por la espalda. Cortó la larga cola del dragón y este se giró y con sus fuertes patas delanteras golpeó a Arengir y éste quedó estirado en el suelo. Había perdido su espada y su escudo. El dragón lo tenía acorralado. No podía huir por ningún sitio. Arengir pensaba que no podía hacer nada, pero a dos metros estaba la espada oxidada que se había guardado. Se le había caído cuando el dragón le golpeó. Arengir sabía que si se movía, el dragón atacaría, pero también sabía que si no intentaba coger la espada, moriría igualmente.

Era un hombre valiente y decidió jugársela. Fue a por la espada, el dragón se abalanzó sobre él, pero una flecha alcanzó su ojo y retrocedió.
Arengir cogió la espada oxidada y esta vez si la clavó en el corazón del dragón. Éste se tambaleó y cayó al suelo. Estaba muerto, al fin.
Arengir se preguntaba quien le había salvado…

De entre los arbustos salió William, el prisionero al que ayudó a huir en el pasado.
William le dijo a Arengir:
-Te lo debía.

Los dos juntos volvieron a Cauce Boscoso y allí estaban todos los niños y mujeres que se habían escondido en la fortaleza del pueblo. El rey había huido, jamás volvió y nombraron a Arengir rey de Cauce Boscoso. Éste cambió las leyes de Cauce Boscoso y a partir de ese día fue un pueblo noble y bondadoso.

A menudo, Arengir visitaba la cima de la montaña dónde mató el dragón. Desde aquel día, en toda la superficie de la cima de la montaña que fue mojada por la sangre que derramó el dragón, crecieron rosas preciosas, inmortales, que mucho tiempo después dieron origen a una conocida leyenda…

Aquesta setmana “El guerrero bondadoso”, Astres a tota vela, l’energia de Mas Ritort i el Càmping La Tordera

$
0
0

Click here to view the embedded video.

Avui divendres fem un repàs del què hem publicat aquesta setmana als diferents blocs del grup Plataforma Educativa.

Dilluns en aquest bloc vam compartir el relat “El guerrero bondadoso“, de JBJ, 1r premi del Certàmen Literari de Sant Jordi 2013 del CREI El Pedrenyal de la Fundació Resilis.

Dimarts al Bloc de la Fundació Astres van compartir l’experiència de navegar que fan viure els usuàris dels Centres Ocupacionals de la Fundació Astres de la mà del Grup d’Esports Nàutics Roses, en el marc de la iniciativa “Tothom pot navegar“.

Dimecres al Bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa vam ampliar la informació sobre l’aposta energètica del CREI Mas Ritort de la Fundació Resilis amb la instal·lació d’una caldera de biomassa i la participació al premi europeu ‘El Mundo que quieres’ amb el projecte “Organizaciones medioambientales y sociales unidas contra el cambio climático”, projecte que podeu votar clicant aquí!

Finalment dijous al Bloc de la Fundació Infància i Família van informar de la promoció de descomptes del Càmping La Tordera adreçada específicament a famílies acollidores, també per les de la Fundació Infància i Família.

I la setmana vinent, més, molts més continguts als nostres blocs!

Softonic celebra una jornada de RSC al CRAE l’Espurna de la Fundació Resilis

$
0
0

Softonic va fer una jornada de voluntariat corporatiu al CRAe l'Espurna de Rubí. Imatges: Fundació Resilis.

El passat 24 de maig de 2013 va tenir lloc al Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) l’Espurna de Rubí, gestionat per la Fundació Resilis, una jornada de responsabilitat social corporativa de l’empresa Softonic.

L’acció de voluntariat corporatiu va consistir en la millora de diferents espais i de l’equipament del centre residencial.

Destacar que l’acció va ser una sorpresa pels nens i nenes acollits al centre, en la seva tornada de l’escola. Tanmateix, la millora de les instal·lacions va ser presentada per un pallasso que va amenitzar la jornada.

Tant la gerent de la Fundació Resilis, Anna Sunyer, com la directora del centre residencial, Meritxell Romero, van agrair el gest a Softonic per la seva col·laboració per millorar la infraestructura del servei i, sobretot, per millorar el present, però també el futur dels infants acollits al centre.

Aquestes accions són totalment complementàries a la programació del servei, en relació al treball que es fa amb els infants sobre la importància que té el voluntariat en la nostra societat i la importància de treballar en equip.

Aquesta setmana Softonic, “Mira’m als ulls”, millor reparat i “Tu pots canviar la vida d’un infant” a Palamós!

$
0
0

Avui divendres fem un repàs del què hem publicat aquesta setmana als diferents blocs del grup Plataforma Educativa.

Dilluns en aquest bloc vam exploicar-vos l’acció de voluntariat corporatiu que  l’empresa Softonic va fer a finals de maig d’enguany al Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) l’Espurna de Rubí, gestionat per la Fundació Resilis., contribuïnt a la millora de les instal·lacions del centre.

Dimarts al Bloc de la Fundació Astres van fer explícit l’agraïment a totes les persones que han contribuït a fer realitat la seva darrera obra de teatre, “Mira’m als ulls“, estrenada el passat divendres 14 de juny per la companyia l’Autobús de la Fundació Astres al Teatre Municipal de Salt.

Dimecres al Bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa vam fer-nos ressò de la la iniciativa “Millor que nou, reparat“, que promou la reparació d’aparells, molbles i altres objectes abans de desfer-nos i comprar-ne de nous.

Finalment dijous al Bloc de la Fundació Infància i Família van informar-nos del curs que va fent l’exposició itinerantTu pots canviar la vida d’un infant” de la Fundació Infància i Família, que des d’ahir es pot visitar a la Biblioteca Municipal de Palamós.

I la setmana vinent, més, molts més continguts als nostres blocs!

Fluidra millora el manteniment de la piscina del CREI El Pedrenyal de la Fundació Resilis

$
0
0

La piscina del CREI El Pendrenyal ha estat objecte de millores tècniques i de seguretat. Imatges: Fundació Resilis

El mes de maig d’enguany un grup de tècnics i enginyers de l’empresa Fluidra van tornar al CREI El Pedrenyal de la Fundació Resilis per instal·lar un aparell que automatitza i controla les tasques de manteniment que requereix la piscina. En Josep Ma Hernàndez, el director del centre, ens explica que “tindrem aquest aparell a prova durant un any i a l’empresa li servirà com banc de proves, tot i que Fluidra ja ha començat a comercialitzar-lo”.

La relació entre l’empresa Fluidra i el CREI El Pedrenyal és molt propera; l’any passat Fluidra, empresa especialista en aplicacions per a l’ús sostenible de l’aigua, va fer una jornada de voluntariat corporatiu al CREI El Pedrenyal.

El CREI El Pendrenyal va inaugurar la temporada d’estiu amb el primer bany a la piscina el passat el 7 de juny i, a banda d’aquesta novetat tècnica, aquest any s’ha condicionat els voltants de la piscina amb unes lloses, millorant la seguretat de l’entorn. i un porxo per protegir-se del sol.

El CREI El Pedrenyal es crea com a resposta a un sector de la població atesa per la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància)  i que requereix d’un treball educatiu dins un context contenidor i amb recursos propis de manera intensiva.


Aquesta setmana Fluidra, la parada d’Astres a Celrà, sostenibilitat i el 5è Picnic d’Infància i Família

$
0
0

Avui divendres fem un repàs del què hem publicat aquesta setmana als diferents blocs del grup Plataforma Educativa.

Dilluns en aquest bloc vam explicar-vos les millores que l’empresa Fluidra ha fet a la piscina del CREI El Pedrenyal de la Fundació Resilis, millora consistent en la instal·lació d’un aparell que automatitza i controla les tasques de manteniment que requereix la piscina.

Dimarts al Bloc de la Fundació Astres van recordar-nos que avui la parada de producte propi de la Fundació Astres serà al Mercat setmanal de Celrà. A la parada podreu trobar-hi una àmplia gamma de bijuteriajardineres, horts urbans i molts altres detalls que, ben segur, us agradaran!

Dimecres al Bloc de Medi Ambient de Plataforma Educativa vam compartir un vídeo molt inspirador sobre sostenibilitat, que ens estimula a fer néixer la sostenibilitat des de dins de nosaltres mateixos!

Click here to view the embedded video.


Finalment dijous al Bloc de la Fundació Infància i Família van relatar-nos el 5è Picnic-berenar que la Fundació Infància i Família va fer a Girona amb la participació d’infants i famílies acollidoresde l’entitat. La trobada, una jornada lúdica amb més de 30 participants, va representar un lloc de trobada i intercanvi d’experiències entorn a l’acolliment.

I la setmana vinent, més, molts més continguts als nostres blocs!

Visita de l’Escola Bressol Sol Solet al zoo del CREI Pedrenyal de la Fundació Resilis

$
0
0

Diferents moments de la visita de l'Escola Bressol Sol Solet al petit zoo del CREI El Pedrenyal. Imatges: Fundació Resilis

El passat 4 de juny de 2013 els alumnes de l’Escola Bressol Sol Solet de Santa Maria de Palautordera van visitar, per tercer any consecutiu, el petit zoo del CREI El Pedrenyal de la Fundació Resilis.

Enguany només ha pogut visitar el zoo un dels grups de l’escola, el grup dels “micos”, ja que els altres nens i nenes de l’escola encara són molt petits i no caminen.

Un educador i un jove del centre van anar a buscar als menuts a l’escola i els van acompanyar fins al centre on van poder veure, tocar i donar menjar als animals i fins i tot pujar dalt d’un poni! Quan van haver fet tota la visita i abans de tornar a l’escola els joves del CREI El Pendrenyal els vam oferir un petit refrigeri.

El director del centre, en Josep Ma. Hernández, ens comenta que va ser una estada molt agradable i que ja el van dir que l’any vinent repetiran i tornaran a visitar el petit zoo del CREI El Pendrenyal!

Fins llavors!

ACSOI i la Fundació Astres presenten projectes a la Targeta Catalunya Solidària de CatalunyaCaixa

$
0
0
Imatge promocional de la campanya de la Targeta Catalunya Solidària de CatalunyaCaixa.

Imatge promocional de la campanya de la Targeta Catalunya Solidària de CatalunyaCaixa.

Les entitats ACSOI (Acció Social Integral) i la Fundació Astres han presentat dos projectes per ser votats i, si s’escau finançats, per la campanya de la Targeta Catalunya Solidària de CatalunyaCaixa.

ACSOI ha presentat un projecte d’hort terapèutic pel Centre Residencial La Duna de Deltebre, destinat a persones majors d’edat amb discapacitat intel.lectual i transtorns de conducta.

L’espai d’horticultura i la teràpia hortícola és un procés per promoure el benestar físic, psíquic, i social mitjançant les plantes, els jardins i les activitats relacionades amb aquests. L’activitat és altament relaxant, promou la vida sana i enforteix els vincles entre l’ésser humà i la natura. A més  aquesta activitat genera ocupació en una activitat productiva, d’autoabastament i intercanvi, afavorint el benestar personal i l’autoestima. El projecte té un pressupost de 4.000 €.

La Fundació Astres, per la seva banda, ha presentat “Treballem amb la Laika i en Trau“, projecte d’estimulació sensorial de persones amb discapacitat intel·lectual amb gossos .

Aquest projecte està destinat a la Residència Can Font de la Fundació Astres, que atén a 26 persones majors d’edat amb discapacitat intel.lectual i trastorns de conducta. El taller d’estimulació amb gossos permet millorar el control dels impulsos, la gestió de la frustració, la gestió del temps d’espera, l’autoestima personal i la cura d’un mateix i dels altres. El taller es realitza 2 cops per setmana amb grups de 10 persones  per millorar la seva qualitat de vida i té un pressupost de 2.640 €.

Ambdós projectes els poden votar els titulars de la Targeta Catalunya Solidària de CatalunyaCaixa, que preveu destinar el 0,10% de l’import de les compres fetes amb la targeta als projectes solidaris de Catalunya que surtin guanyadors.

Taller sobre xarxes socials amb els joves del CRAE Salt de la Fundació Resilis

$
0
0

El passat dimecres dia 22 de maig de 2013 10 joves del CRAE Salt de la Fundació Resilis varen participar en una taula – col·loqui sobre l’ús i la presencia a les xarxes socials a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salt.

La trobada, realitzada des de l’oficina de relacions amb la comunitat, volia posar de relleu les problemàtiques que sorgeixen amb les informacions i perfils que s’exposen a pàgines com Facebook.

Es van posar  exemples de perfils d’usuaris de xarxes socials falsos que algunes persones utilitzen per tal d’aconseguir beneficis personals, en ocasions a més cometent delictes. A través de casos reals es van poder tractar aquestes situacions i donar-les a conèixer per tal que tothom sàpiga i pugui presndre les mesures pertinents per protegir-se i ser present a les xarxes socials amb una major seguretat.

Va ser una activitat amb molta participació per part dels joves del CRAE Salt, qeu van poder preguntar tots els dubtes que tenien als especialistes en xarxes socials dels Mossos d’Esquadra. Aquesta taula – col·loqui els va servir per reflexionar i adonar-se que sempre s’ha d’estar atent a les repercussions a les que ens exposem quan compartim continguts a les xarxes socials. La xerrada també va permetre reflexionar sobre com ens hem de comportar a les xarxes socials, destacant que, com a la vida real, cal fer-ho sempre amb respecte.

Des de la direcció del centre, així com des de l’equip educatiu, es va fer una valoració molt positiva d’aquesta activitat, que es suma a la que van fer a finals de febrer sobre els riscos del consum de tòxics.

Plataforma Educativa als Premis Blogs Catalunya 2013!

$
0
0

L’Associació Stic.cat organitza, per sisè any, els Premis Blogs Catalunya 2013 i un any més aquest bloc, el bloc de Plataforma Educativa, hi participa!

Els Premis Blogs Catalunya, que tenen per objectiu promoure la creació, manteniment i promoció de blogs en català, representen un dels principals esdeveniments de difusió i visibilització de la bloguesfera catalana, recollint, a través de  15 categories temàtiques, els principals blocs escrits en català.

El bloc de Plataforma Educativa hi participa inscrit a la categoria “Associacions, entitats i organitzacions sense afany de lucre“, però no és l’únic bloc del grup d’entitats de Plataforma Educativa que hi participa; també estan inscrits als Premis Blogs Catalunya 2013 els blocs de la Fundació Astres i la Fundació Infància i Família, a la categoria “Associacions, entitats i organitzacions sense afany de lucre” i el bloc de Medi Ambient a la categoria “Sostenibilitat i medi ambient“.

Des de mitjans de juliol s’ha iniciat el període de votació popular dels Premis Blogs Catalunya 2013, període que finalitzarà el proper 2 de setembre. Durant aquest període qualsevol persona, tingui bloc o no, pot votar els blocs candidats, concretament un per categoria.

Per a participar en el procés de votació popular dels Premis Blogs Catalunya 2013 només cal registrar-se al web dels premis, accedir al panell de votació i votar un bloc (només un bloc) d’entre els participants per cada una de les 15 categories que tenen els premis enguany. Si ja us vau registrar al web dels premis en edicions anteriors podeu fer servir les mateixes dades del registre.

Així doncs pel que fa als blocs presentats per les entitats de Plataforma Educativa podeu votar el bloc de Medi Ambient a la categoria “Sostenibilitat i medi ambient” i podeu escollir entre els blocs de Plataforma Educativa, el de la Fundació Astres o el la Fundació Infància i Família per votar-ne un a la categoria “Associacions, entitats i organitzacions sense afany de lucre“.

Des de Plataforma Educativa us animem a participar activament al procés de votació popular dels Premis Blogs Catalunya 2013! Veureu que en cada categoria hi ha un munt de blocs per votar… si ho considereu oportú us agrairem que voteu per algun dels nostres blocs!

Viewing all 234 articles
Browse latest View live